#
#

ВЕСТИ

Прва годишња конференција локалних скупштина 18. и 19. октобра

Петак, 12. октобар 2018, 12:10h извор:Новосадска ТВ

У сарадњи Скупштине АП Војводине, Града Новог Сада, Програма Уједињених нација за развој (UNDP) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC), у Скупштини АП Војводине ће се 18. и 19. октобра одржати "Прва годишња конференција локалних скупштина", најавили су данас генерални секретар Скупштине АПВ Никола Бањац и секретар Скупштине Града Новог Сада Марко Радин.

Генерални секретар Скупштине АПВ Никола Бањац истакао је да ова конференција одраз одличне сарадње и јединства Скупштине АПВ и Града Новог Сада, као и свих осталих централних и локалних институција.
- На предстојећој конференцији ће се развијати мисао и расправљати о темама од локалног до глобалног значаја. Наш циљ је да јачамо капацитете рада институција и стручних служби, као и да промовишемо партиципацију грађана у њиховом раду. Такође, уз помоћ наших партнера из UNDP и SDC желимо да се укључимо у глобалне процесе промоције Циљева одрживог развоја Уједињених нација (УН), пре свега развоју Циља 16., а то су мир, правда и снажне институције - истакао је Бањац.
Он је нагласио да, са великим задовољством, може да најави да ће у оквиру ове конференције, Скупштина АПВ добити донацију у опреми од UNDP и SDC, вредну више од 20 хиљада долара, којом ће се значајно модернизовати једна од скупштинских сала и унапредити рад.
Секретар Скупштине Града Новог Сада Марко Радин оценио је предстојећу "Прву годишњу конференцију локалних скупштина" као важну у повезивању и удруживању локалних парламената.
- Прошле године је одржана конференција посвећена дигитализацији рада локалних скупштина, а ове године се организује "Прва годишња конференција локалних скупштина", стручни скуп на којем ћемо пуно пажње посветити подизању капацитета стручних служби скупштина - истакао је Радин.
Он је казао да су Град Нови Сад и Скупштина АП Војводине, кроз сарадњу са донаторима конференције Швајцарском агенцијом за развој и Програмом за развој Уједињених нација,  препознали важност и улогу локалних скупштина за све грађане на локалном нивоу.
Према његовим речима, програм конференције је подељен у четири панела. Први панел ће се бавити значајем и улогом локалних скупштина за грађане, тема другог панела је измена Закона о локалној самоуправи, трећи је везан за циљеве одрживог развоја и последњи панел је посвећен подизању капацитета дигиталних система у парламентима.
Секретари Бањац и Радин захвали су се градоначелнику Града Новог Сада Милошу Вучевићу и председнику Скупштине АПВ Иштвану Пастору што су, препознавајући важност оваквих догађаја, свесрдно подржали одржавање ове значајне конференције.

Коментари (0)

Тренутно нема коментара за ову вест.

Оставите коментар

Пре слања коментара молимо Вас да прочитате следећа правила:

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо Вас да се приликом писања коментара придржавате правописних правила.
Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени. Новосадска ТВ има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одражавају ставове Новосадске ТВ.